Zacki8
Tamat sebagai Pelajar Tahun Satu di UPM
posted by Zakiah Purple Sunday, May 27, 2018 0 comments

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

안녕하세요

Selamat Sejahtera.



Hallo! Guys. Tak terlambat lagi Zakiah nak ucapkan salam ramadhan kepada semua Muslimin muslimat yang menjalani ibadah puasa tahun 2018. Alhamdullilah, tamat sudah perjuangan saya dan rakan rakan sebagai pelajar tahun pertama di Universiti Putra Malaysia (UPM). And now, tengah study week for final!!! Tapi tak rasa study week sebab 3 hari ja dia kasi. Okeh lah tu, daripada study week tengah raya. kan. 

Kawan kawan Zakiah yang sedang menunggu keputusan kemasukkan degreee. Zakiah ucapkan Goodluck. Mana yang nak masuk UPM, Goodluck. Percaya kepada rezeki kat mana mana. 

Zakiah nak promote course Multimedia bawah Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat(FSKTM).
Belajar apa je ???
  • Ofcoss ada programming I dan II
  • Paling best belajar buat Apps then install dekat handphone korang.
  • Belajar buat simple game.
  • Calculus dah tadeeee ye.
  • Network pun belajar. hmhm. Subjek Zakiah paling benci. Bukan belajar macam mana nak hack internet orang tau. tak baik.
  • Jangan ingat course ni belajar macam mana edit video apa semua tu, Assignment buat video adalah.
  • Belajar animasi jugakkk
Tu, kesimpulan dari apa yang Zakiah belajar waktu tahun pertama. So, kalau minat buat game ke buat app ke buat animasi ke maghi lah join course Multimedia. Best tauuuu. Kalau ada masa lagi, Zakiah akan update lagi. Even Zakiah jarang dengan blog, sayang nak delete blog ni. Sebab dah minat kannn. hm.




XOXO,
ℤɑĸiɑʜ ℙʋʀƿɩε 

0 Comments:

Post a Comment

inspired by Wanaseoby